Onze praktijkhouders

De Meditatietuin is een bedding voor innerlijke groei. Je kunt bij ons terecht voor behandelingen en individuele sessies die je helpen verstillen, verdiepen en weer met jezelf, anderen en de natuur te verbinden.

Shiatsu therapie

Chloe Monteiro de Jesus,
Co-Founder De Meditatietuin & Iokai Shiatsu Therapeut. manuele therapie • holistisch • oosterse geneeskunde

Biedt individuele sessies Shiatsu Therapie aan.

 

‘Mijn cliënten ervaren de behandelingen als zacht en diepgaand effectief’. De aanraking en druk van Shiatsu duwt nergens doorheen, maar is simpelweg aanwezig met de juiste hoeveelheid om het lichaam de kans te geven terug te komen in een natuurlijk ontspannen staat; een vrije stroom van energie, waarbij lichaam en geest weer kunnen ontspannen als eenheid.

 

De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.

 

Aanwezig op vrijdag

Rebalancing

Prabhu Haremaker,
Rebalancer. Zelfonderzoek • Expressie • Diep Lichaamswerk

Sinds 1997 geef ik fulltime Rebalancing-sessies. In mijn sessies komen alle aspecten van ons leven aan bod: ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en hoe we omgaan met onze relaties en buitenwereld.

 

Door middel van zelfonderzoek, gesprek, expressie en diepgaand lichaamswerk komen we tot meer vrijheid, liefde en bewustzijn.

 

Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.

 

 

Aanwezig op: woensdag en donderdag

Stem- & lichaamswerk

Gijs Niranjan Petrie,
Co-founder De Meditatietuin & body- and voice worker. zelfonderzoek • stembevrijding • lichaamsgericht

Tijdens een sessie leer je opnieuw voelen en luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. We maken een reis van denken naar voelen, en van voelen naar zijn en essentie.

 

Door aanwezig te zijn of expressie te geven aan wat je van binnen voelt ontstaat er meer innerlijke ruimte, diepere ontspanning, en levensenergie.

 

Je leert vertrouwen op je eigen gevoel en stem als ingang naar een diepere verbinding met jezelf.

 

Deze sessies geven je de ervaring en het inzicht in wat je werkelijk voelt, verlangt en wat je nodig hebt. Hierin kunnen we enkel met het lichaam werken door middel van aanraking, adem, zelfonderzoek en meditatie of volledig focussen op het bevrijden van je stem. Een combinatie hierin is ook mogelijk.

 

Je bent van harte welkom bij mij in De Meditatietuin.

 

Aanwezig op: dinsdag, donderdag, vrijdag

"If your compassion does not include yourself it is not complete."
-Jack Cornfield

KINESIOLOGIE & MERKABA HEALING

Marischa Bergevoet

Merkaba Healer  •  Kinesioloog  •  Holy Olie®

Komen er bepaalde dingen als een rode draad terug in je leven? Ben je er klaar mee om vast te blijven lopen? Met Kinesiologie en Merkaba-Healing kan jij hier wat in veranderen.


Als Kinesioloog ben ik de tolk van je innerlijke stem, oftewel de taal van je intuïtieve lijf. Met spiertesten krijg jij dé inzichten die je nodig hebt om verder te komen op jouw pad.


Echte heling gebeurt wanneer je in balans komt tussen je divine mannelijke én divine vrouwelijke krachten. Oftewel het harmoniseren van de 
Yin- en Yang-energieën binnenin jou. Zo ervaar je een zeer krachtige heling die je ondersteunt bij je zielsmissie. 

 

Dit gebeurt met Merkaba-healing. Het is een veilige, onbevangen en speelse aanpak met heilige geometrie en nodigt uit om vrijwel elk aspect aan het licht te brengen.

 

Daarnaast is Holy Olie verkrijgbaar bij de Meditatietuin. Dit is een unieke aromatherapie met merkaba-activaties die diepere lagen van genezing aanboort. Het wordt gebruikt door therapeuten en bewustzijnsverruimers.


Aanwezig op: vrijdag

Spiral therapy

Wataru and Aya Mori
Spiral Therapy

Spiral Therapy is een nieuw type lichaamsbehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een apparaat dat een trilling van een magnetisch veld genereert.

Hierdoor wordt de skeletstructuur op een natuurlijke manier uitgelijnd, waarbij het lichaam niet belast wordt.  Zo helpt het de bloedcirculatie te verbeteren en zwellingen te verminderen. Dit komt doordat samengedrukte bloedvaten, lymfevaten en zenuwen vrij gemaakt worden.

 

Daarnaast stimuleert deze therapie het immuunsysteem. Je lichaamstemperatuur wordt verhoogd en je zenuwen worden geactiveerd. Zo worden de omstandigheden van allerlei ziekten en verwondingen verbeterd en wordt de natuurlijke genezende kracht van het lichaam hersteld.

 

De sessies zijn in het Engels en/of Japans.

 

Aanwezig op: dinsdag

Kind- en Oudertherapie

Jeanne Werkhoven
Kind-  en Oudertherapie, Verbonden ademsessies

 

Als je kinderen de ruimte geeft om hun gevoel te uiten, hoeven ze het ook niet weg te stoppen. Waardoor emoties minder heftig worden. Toch kan het voor ons als ouders nog best lastig zijn om emoties de ruimte te geven.

Veel van ons, hebben vroeger niet geleerd hoe je emoties kunt reguleren, of dat emoties er uberhaupt mogen zijn. Dit patroon herkennen en doorbreken is ontzettend waardevol voor je kind.

Kinderen communiceren vaak door middel van spel en activiteiten, dit maakt dan ook een groot deel uit van de therapie. Door middel van creatieve activiteiten als tekenen en schilderen of het spelen van spelletjes leer ik kinderen zich comfortabeler te voelen en dat ze emoties mogen ervaren en uiten.

Daarvoor is een veilige en stabiele omgeving essentieel. De natuur doet veel voor kinderen, daarom ben ik ook ontzettend blij met mijn praktijkruimte in het bos.

Aanwezig op: woensdagmiddag

Psycholoog,CGT– Schematherapie

Fenna van der Burg
Psycholoog

Doormiddel van gesprekstherapie, waarbij het lichaam ook spreekt, help ik graag (jong)volwassenen bij hobbels, gaten en bergen op hun levenspad. Je kan hierbij denken aan angsten, somberheid, stress- en burn-out, traumatische ervaringen en verliesverwerking.

I
n mijn ervaring hangt deze problematiek vaak samen met een hard schreeuwende kritische stem, een laag zelfbeeld en moeite met het toelaten van emoties, maar ieder persoon is hierin uniek. Ik luister aandachtig en probeer opmerkzaam te zijn naar de betekenis van wat je zegt, wat ik zie en voel. In mijn behandeling probeer ik positiviteit en humor mee te nemen.

Door mijn samenwerking met Caredate worden de sessies vergoed. Hier bied ik trajecten van rond de 10 sessies aan.

“Samen stil staan bij jouw verhaal, vanuit daar werken aan veerkracht en herstel.”

Aanwezig op: maandag en donderdag

Holistisch Coach

Emma Blok
Holistisch coach

Als huisarts zie ik vaak mensen met signalen van chronische stress/overbelasting van het lichaam of mentaal. Vaak worden deze signalen niet als zodanig herkend of willen we een quick fix om van deze klachten af te komen.

 

‘Dansen op tafels’ is een coaching praktijk waarin ik jou inzicht geef in de samenwerking tussen lichaam en geest, de invloed van een gezonde leefstijl (zoals voeding, beweging en slaap) op je gezondheid en de invloed van een positieve mindset op je energie.

 

Mijn begeleiding vindt plaats door middel van gesprekken, lichaamsgerichte oefeningen, ademcoaching, acceptance and commitment therapy (ACT), mindfulness en  slaapcoaching.

 

Je kunt een afspraak maken als je klachten hebt van spanning of stress, burn-out, lichamelijke klachten of vragen hebt over een gezonde leefstijl.

 

Aanwezig op: woensdag

Your Inner Nature Coaching

Minne Perdijk
Coach, Yogadocente en Vrouwencirkel Facilitator

  • Wat speelt er op dit moment binnen in jou?
  • Wat wil er ontmoet en geleefd worden?
  • En wat dient jou niet langer en mag je loslaten?

 

Minne biedt een heldere en open ruimte voor zelfonderzoek met het hier en nu als vertrekpunt.

 

Met aandacht ontmoeten wat krap voelt en ruimte durven geven aan een nieuwe beweging. Het maakt de sessies simpel en krachtig.

 

Voel jij een verlangen om dichter bij jezelf te staan? In contact met je emoties, hart en intuïtie?

 

Kom thuis in je lichaam. Het is tijd om je plek in te nemen.

 

Laten we samen ontmoeten wat zo ontiegelijk graag wilt leven en onderzoeken welke laagjes jou daar nog van weerhouden.

 

Aanwezig op: zaterdag

Bodytalk Practicioner

Trix Van Hest
Adem- En Ontspanningstherapie • Acceptance Commitment Therapy (ACT) • Mind Eye Power

(Trauma Release) • Heartcoherentie

Bodytalk is een revolutionaire gezondheidsmethodiek. Het is een holistische aanpak die onevenwichtigheid in het lichaam opspoort; niet alleen fysieke klachten, ook mentale en emotionele verstoringen.

Bodytalk is een veelomvattend systeem. Het brengt kennis van oude traditionele praktijken en moderne wetenschap samen.

Door specifieke protocollen waarin de drie breinen (hoofd, hart en buik) geactiveerd worden door zachte aanraking, wordt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in het lichaam hersteld.

Als behandelaar ben ik iemand die faciliteert en ‘praat’ met de aangeboren wijsheid van je lichaam. Jouw eigen genezend vermogen (denk maar aan een wondje op je vinger dat ‘vanzelf’ heelt) herinnert zich weer om de gezonde verbindingen te leggen. Op die manier kan het gehele systeem tot op celniveau weer optimaal communiceren.


Aanwezig op: woensdag

Touch in Essence

Amélie Bertin
Cranio sacraal therapeut & Touch of Presence®

Cranio sacraal therapie is een zachte, subtiele, hands-on therapie, die rechtstreeks werkt op het natuurlijke genezend vermogen van het menselijk lichaam. Het ondersteunt en verbetert het welzijn op het allerdiepste niveau en is effectief bij het verlichten van complexe en chronische symptomen van pijn, stress, vermoeidheid en daarmee samenhangende psycho-emotionele problemen, maar ook van eenvoudige problemen.

Het is bijzonder geschikt voor het helen van allerlei soorten trauma. Ook ter preventie en voor behoud van een goede gezondheid is cranio aangeraden.


Tijdens een cranio sacraal behandeling lig je ontspannen op een massagetafel in comfortabele kleding. Jouw zelfperceptie en innerlijke processen worden op een respectvolle en niet-oordelende manier verbaal ondersteund.


De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.

Ook praktijkhouden?

Mail voor de mogelijkheden.

meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren