Onze praktijkhouders

De Meditatietuin is een bedding voor innerlijke groei. Je kunt bij ons terecht voor behandelingen en individuele sessies die je helpen verstillen, verdiepen en weer met jezelf, anderen en de natuur te verbinden.

Chloe

Shiatsu therapie

Chloe Monteiro de Jesus,
Co-Founder De Meditatietuin & Iokai Shiatsu Therapeut. manuele therapie • holistisch • oosterse geneeskunde

Biedt individuele sessies Shiatsu Therapie aan. ‘Mijn cliënten ervaren de behandelingen als zacht en diepgaand effectief’. De aanraking en druk van Shiatsu duwt nergens doorheen, maar is simpelweg aanwezig met de juiste hoeveelheid om het lichaam de kans te geven terug te komen in een natuurlijk ontspannen staat; een vrije stroom van energie, waarbij lichaam en geest weer kunnen ontspannen als eenheid. De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
tijdelijk afwezig

Prahbu.jpg

Rebalancing

Prabhu Haremaker,
Rebalancer. Zelfonderzoek • Expressie • Diep Lichaamswerk

Sinds 1997 geef ik fulltime Rebalancing-sessies. In mijn sessies komen alle aspecten van ons leven aan bod: ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en hoe we omgaan met onze relaties en buitenwereld. Door middel van zelfonderzoek, gesprek, expressie en diepgaand lichaamswerk komen we tot meer vrijheid, liefde en bewustzijn. Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
Aanwezig op: woensdag en donderdag overdag.

Stem- & lichaamswerk

Gijs Niranjan Petrie,
Co-founder De Meditatietuin & body- and voice worker. zelfonderzoek • stembevrijding • lichaamsgericht

Tijdens een sessie leer je opnieuw voelen en luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. We maken een reis van denken naar voelen, en van voelen naar zijn en essentie. Door aanwezig te zijn of expressie te geven aan wat je van binnen voelt ontstaat er meer innerlijke ruimte, diepere ontspanning, en levensenergie. Je leert vertrouwen op je eigen gevoel en stem als ingang naar een diepere verbinding met jezelf. Deze sessies geven je de ervaring en het inzicht in wat je werkelijk voelt, verlangt en wat je nodig hebt. Hierin kunnen we enkel met het lichaam werken door middel van aanraking, adem, zelfonderzoek en meditatie of volledig focussen op het bevrijden van je stem. Een combinatie hierin is ook mogelijk. Je bent van harte welkom bij mij in De Meditatietuin.
Aanwezig op: maandagochtend.

"If your compassion does not include yourself it is not complete."
-Jack Cornfield

Emma.jpg

Psychodynamische therapie & Healing

Emma Sini,
psychodynamisch therapeut & healer. holistische therapie • ademwerk • opstellingen

Ik stem tijdens een sessie precies af op wat jij nodig hebt. Dit kan de ene keer een hypnotherapie sessie zijn en de andere keer een familieopstelling. Ik begeleid jou in het opruimen van alles wat jou ervan weerhoudt om vanuit vrijheid en verbinding te leven.
Ben jij blij met jezelf en jouw leven zoals het nu is? Ik geloof dat alles uit het leven halen soms vraagt om een sprong in het diepe. Zodat je weer in verbinding staat met jezelf, aan het roer gaat staan en keuzes kunt maken die écht bij jou passen. Ga daarom mee op avontuur, terug naar jezelf.
Aanwezig op: donderdag.

Trix

BODYTALK & EFFORTLESS COACHING

Trix Van Hest,
Bodytalk Practitioner, Bewustzijnscoach, Yogadocente

 

Adem- En Ontspanningstherapie • Acceptance Commitment Therapy (ACT) • Mind Eye Power
(Trauma Release) • Heartcoherentie

Bodytalk is een revolutionaire gezondheidsmethodiek. Het is een holistische aanpak die onevenwichtigheid in het lichaam opspoort; niet alleen fysieke klachten, ook mentale en emotionele verstoringen. Bodytalk is een veelomvattend systeem. Het brengt kennis van oude traditionele praktijken en moderne wetenschap samen.
Door specifieke protocollen waarin de drie breinen (hoofd, hart en buik) geactiveerd worden door zachte aanraking, wordt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in het lichaam hersteld. Als behandelaar ben ik iemand die faciliteert en ‘praat’ met de aangeboren wijsheid van je lichaam. Jouw eigen genezend vermogen (denk maar aan een wondje op je vinger dat ‘vanzelf’ heelt) herinnert zich weer om de gezonde verbindingen te leggen. Op die manier kan het gehele systeem tot op celniveau weer optimaal communiceren.
Aanwezig op: woensdagochtend

Aileen K.jpg

THERAPIE RONDOM KINDERWENS, ZWANGERSCHAP, GEBOORTE & MOEDERSCHAP

Aileen Kennedy
GZ-Psycholoog, Mindfulness Trainer & Psychedelic Breath Teacher

 

Therapie • EMDR • Acceptance Commitment Therapie (ACT)

Biedt individuele therapie – de levensfase rondom zwangerschap en geboorte is er vaak een van geluk en blijdschap maar ook vaak van verdriet, teleurstelling, eenzaamheid en angst. Regelmatig komen rouw en een donkere wolk voor in deze levensfase. Een miskraam kan bijvoorbeeld veel impact hebben. Door mijn ervaring als Mindful Birthing & Parenting Teacher, als Doula en als moeder, help ik jou om weer geluk en rust te voelen. Ik werk veel met Mindfulness en Acceptatie zodat jij weer leert goed te voelen en je balans hervindt.
Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag

claudia_nieuwenbroek

BODYTALK & EFFORTLESS COACHING

Claudia Nieuwenbroek,
Lichaamsgerichte therapie & coaching

Er kan een moment in je leven komen waarop je niet meer straalt, je geen levensenergie meer voelt, te veel piekert, niet meer lekker in je vel zit. Je bent de verbinding kwijt met jezelf of je omgeving. 

Ik bied jou een veilige plek zonder oordeel waar je je hart, lichaam en je zelfliefde weer kunt voelen. In een sessie ontmoet en zie ik jou in wie je bent en stem af op jouw essentie. In deze ontmoeting creëren wij een bedding waarin jij  de ruimte krijgt te bewegen naar wie jij werkelijk bent. Voelen en luisteren naar de wijsheid van je lichaam staan daarbij centraal. 

Een sessie vormt zich intuïtief en samen onderzoeken wij jouw gedachten, patronen en angsten. 

Tijdens een sessie pas ik verschillende methodes  toe zoals meditatie, ademhalingsoefeningen, massage, systemisch werken en aromatherapie.
Samen kijken wat bij jou past. Waardoor je rust en ruimte ervaart in je hart, je lichaam en je hoofd.

Een sessie is altijd een co-creatie. Uit onderzoek blijkt dat het contact het werkzame ingrediënt is. We ontwikkelen ons, wanneer we ons door een ander gezien en ontmoet voelen. De eerste sessie is bedoeld om je hulpvraag te onderzoeken en om uit te zoeken of er een klik is.
Een sessie duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten.
Als biodynamisch, lichaamsgericht therapeut en intuïtief coach ben ik aangesloten bij de SBLP, de beroepsorganisatie voor lichaamsgerichte therapeuten. 

Aanwezig op: vrijdag

Ook praktijkhouden?

Mail voor de mogelijkheden.

meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren