Onze praktijkhouders

De Meditatietuin is een bedding voor innerlijke groei. Je kunt bij ons terecht voor behandelingen en individuele sessies die je helpen verstillen, verdiepen en weer met jezelf, anderen en de natuur te verbinden.

Chloe

Shiatsu therapie

Chloe Monteiro de Jesus,
Co-Founder De Meditatietuin & Iokai Shiatsu Therapeut. manuele therapie • holistisch • oosterse geneeskunde

Biedt individuele sessies Shiatsu Therapie aan. ‘Mijn cliënten ervaren de behandelingen als zacht en diepgaand effectief’. De aanraking en druk van Shiatsu duwt nergens doorheen, maar is simpelweg aanwezig met de juiste hoeveelheid om het lichaam de kans te geven terug te komen in een natuurlijk ontspannen staat; een vrije stroom van energie, waarbij lichaam en geest weer kunnen ontspannen als eenheid. De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
tijdelijk afwezig

Prahbu

Rebalancing

Prabhu Haremaker,
Rebalancer. Zelfonderzoek • Expressie • Diep Lichaamswerk

Sinds 1997 geef ik fulltime Rebalancing-sessies. In mijn sessies komen alle aspecten van ons leven aan bod: ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en hoe we omgaan met onze relaties en buitenwereld. Door middel van zelfonderzoek, gesprek, expressie en diepgaand lichaamswerk komen we tot meer vrijheid, liefde en bewustzijn. Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
Aanwezig op: woensdag en donderdag overdag.

Stem- & lichaamswerk

Gijs Niranjan Petrie,
Co-founder De Meditatietuin & body- and voice worker. zelfonderzoek • stembevrijding • lichaamsgericht

Tijdens een sessie leer je opnieuw voelen en luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. We maken een reis van denken naar voelen, en van voelen naar zijn en essentie. Door aanwezig te zijn of expressie te geven aan wat je van binnen voelt ontstaat er meer innerlijke ruimte, diepere ontspanning, en levensenergie. Je leert vertrouwen op je eigen gevoel en stem als ingang naar een diepere verbinding met jezelf. Deze sessies geven je de ervaring en het inzicht in wat je werkelijk voelt, verlangt en wat je nodig hebt. Hierin kunnen we enkel met het lichaam werken door middel van aanraking, adem, zelfonderzoek en meditatie of volledig focussen op het bevrijden van je stem. Een combinatie hierin is ook mogelijk. Je bent van harte welkom bij mij in De Meditatietuin.
Aanwezig op: woensdag.

"If your compassion does not include yourself it is not complete."
-Jack Cornfield

Marischa

KINESIOLOGIE & MERKABA HEALING

Marischa Bergevoet

Founder Holy Olie® • Kinesiologie Therapeut • Merkaba Healer

Met Kinesiologie kom je in contact met de taal van je lijf, je emoties en je diepste verlangens. Marischa.nl combineert Kinesiologie met Merkaba Healing. Zo krijg jij dé antwoorden om vanuit je hart te leven in overeenstemming met je lichaam en je geest.

Je kunt een afspraak maken als je klachten herkent van verborgen stress. We onderzoeken welk trauma erachter ligt. Vervolgens worden er technieken toegepast om je klachten te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.

Aanwezig op: donderdag

Trix

BODYTALK & EFFORTLESS COACHING

Trix Van Hest
Bodytalk Practitioner, Bewustzijnscoach, Yogadocente

 

Adem- En Ontspanningstherapie • Acceptance Commitment Therapy (ACT) • Mind Eye Power
(Trauma Release) • Heartcoherentie

Bodytalk is een revolutionaire gezondheidsmethodiek. Het is een holistische aanpak die onevenwichtigheid in het lichaam opspoort; niet alleen fysieke klachten, ook mentale en emotionele verstoringen. Bodytalk is een veelomvattend systeem. Het brengt kennis van oude traditionele praktijken en moderne wetenschap samen.
Door specifieke protocollen waarin de drie breinen (hoofd, hart en buik) geactiveerd worden door zachte aanraking, wordt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in het lichaam hersteld. Als behandelaar ben ik iemand die faciliteert en ‘praat’ met de aangeboren wijsheid van je lichaam. Jouw eigen genezend vermogen (denk maar aan een wondje op je vinger dat ‘vanzelf’ heelt) herinnert zich weer om de gezonde verbindingen te leggen. Op die manier kan het gehele systeem tot op celniveau weer optimaal communiceren.
Aanwezig op: woensdagochtend

Aileen

THERAPIE RONDOM KINDERWENS, ZWANGERSCHAP, GEBOORTE & MOEDERSCHAP

Aileen Kennedy
GZ-Psycholoog, Mindfulness Trainer & Psychedelic Breath Teacher

 

Therapie • EMDR • Acceptance Commitment Therapie (ACT)

Biedt individuele therapie – de levensfase rondom zwangerschap en geboorte is er vaak een van geluk en blijdschap maar ook vaak van verdriet, teleurstelling, eenzaamheid en angst. Regelmatig komen rouw en een donkere wolk voor in deze levensfase. Een miskraam kan bijvoorbeeld veel impact hebben. Door mijn ervaring als Mindful Birthing & Parenting Teacher, als Doula en als moeder, help ik jou om weer geluk en rust te voelen. Ik werk veel met Mindfulness en Acceptatie zodat jij weer leert goed te voelen en je balans hervindt.
Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag

jeannewerkhoven

Kind- en Oudertherapie, Verbonden ademsessies

Jeanne Werkhoven
Kind- en Oudertherapie, Verbonden ademsessies

 

Als je kinderen de ruimte geeft om hun gevoel te uiten, hoeven ze het ook niet weg te stoppen. Waardoor emoties minder heftig worden. Toch kan het voor ons als ouders nog best lastig zijn om emoties de ruimte te geven. Veel van ons, hebben vroeger niet geleerd hoe je emoties kunt reguleren, of dat emoties er uberhaupt mogen zijn. Dit patroon herkennen en doorbreken is ontzettend waardevol voor je kind.
Kinderen communiceren vaak door middel van spel en activiteiten, dit maakt dan ook een groot deel uit van de therapie. Door middel van creatieve activiteiten als tekenen en schilderen of het spelen van spelletjes leer ik kinderen zich comfortabeler te voelen en dat ze emoties mogen ervaren en uiten. Daarvoor is een veilige en stabiele omgeving essentieel. De natuur doet veel voor kinderen, daarom ben ik ook ontzettend blij met mijn praktijkruimte in het bos.

Aanwezig op: woensdagmiddag (oneven weken)

Ook praktijkhouden?

Mail voor de mogelijkheden.

meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren