Onze praktijkhouders

De Meditatietuin is een bedding voor innerlijke groei. Je kunt bij ons terecht voor behandelingen en individuele sessies die je helpen verstillen, verdiepen en weer met jezelf, anderen en de natuur te verbinden.

Chloe

Shiatsu therapie

Chloe Monteiro de Jesus,
Co-Founder De Meditatietuin & Iokai Shiatsu Therapeut. manuele therapie • holistisch • oosterse geneeskunde

Biedt individuele sessies Shiatsu Therapie aan. ‘Mijn cliënten ervaren de behandelingen als zacht en diepgaand effectief’. De aanraking en druk van Shiatsu duwt nergens doorheen, maar is simpelweg aanwezig met de juiste hoeveelheid om het lichaam de kans te geven terug te komen in een natuurlijk ontspannen staat; een vrije stroom van energie, waarbij lichaam en geest weer kunnen ontspannen als eenheid. De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
Aanwezig op: dinsdag en vrijdag.

Rebalancing

Prabhu Haremaker,
Rebalancer. Zelfonderzoek • Expressie • Diep Lichaamswerk

Sinds 1997 geef ik fulltime Rebalancing-sessies. In mijn sessies komen alle aspecten van ons leven aan bod: ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en hoe we omgaan met onze relaties en buitenwereld. Door middel van zelfonderzoek, gesprek, expressie en diepgaand lichaamswerk komen we tot meer vrijheid, liefde en bewustzijn. Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
Aanwezig op: Woensdag en donderdag overdag.

Stem- & lichaamswerk

Gijs Niranjan Petrie,
Co-founder De Meditatietuin & body- and voice worker. zelfonderzoek • stembevrijding • lichaamsgericht

Tijdens een sessie leer je opnieuw voelen en luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. We maken een reis van denken naar voelen, en van voelen naar zijn en essentie. Door aanwezig te zijn of expressie te geven aan wat je van binnen voelt ontstaat er meer innerlijke ruimte, diepere ontspanning, en levensenergie. Je leert vertrouwen op je eigen gevoel en stem als ingang naar een diepere verbinding met jezelf. Deze sessies geven je de ervaring en het inzicht in wat je werkelijk voelt, verlangt en wat je nodig hebt. Hierin kunnen we enkel met het lichaam werken door middel van aanraking, adem, zelfonderzoek en meditatie of volledig focussen op het bevrijden van je stem. Een combinatie hierin is ook mogelijk. Je bent van harte welkom bij mij in De Meditatietuin.
Aanwezig op: Vrijdag.

"If your compassion does not include yourself it is not complete."
-Jack Cornfield

reiki & coaching

Aileen Loquet,
Holistisch therapeut.

energetisch • holistisch • oosterse geneeskunde

Ik geef holistische sessies waarbij ik kijk naar jou als geheel. In plaats van symptoombestrijding gaan we samen naar de kern waar de oorzaak ligt. Vanuit daar zal heling plaatsvinden. ik doe dit door middel van energetische behandelingen zoals Reiki en laat me ook leiden door de traditionele Chinese geneeskunde waar ik o.a werk met de elementen.
Aanwezig op: Maandagmiddag.

hartskracht coaching

Daniëlle Doeve,
Transformatief coach & facilitator. innerlijk Leiderschap • rituelen • opstellingen

Daniëlle is een ervaren coach/trainer en begeleid mensen op hun pad van transformatie. Dit doet zij door authentieke leiderschapsprogramma’s, 1 op 1 coaching en opstellingen werk. Als coach helpt zij je om bewust te worden van je authentieke kracht en lichaams wijsheid en wakkert ze je hartevuur aan. Danielle’s begeleiding is zorgvuldig, professioneel en afgestemd. Ze neemt je mee op een innerlijke reis die je verbindt met het verlangen van jouw ziel. Het vraagt moed om het oude wat niet meer dient los te laten en te openen naar het nieuwe dat vanuit jouw hart geleefd wil worden. Trouw aan jezelf en aan jouw pad kom je thuis bij jezelf.
Aanwezig op: Maandag.

Prenatal Somatic Coaching & Integrative Baby Therapy

Raquel Jesus,
Integrative Baby Therapist, Somatic Practitioner & Chi Kung facilitator.

Somatic ExperiencingⓇ • Pre and Perinatal Psychology • Heart-based presence

Raquel is a somatic experiencing practitioner and a baby therapist specialised in pre and perinatal trauma. Offering sessions for both adults, babies and children. She is passionate about this primal period, because it’s in the great transition of birth, whilst in the womb and conception that the root of limitative imprints stored in the body memory, can be found. Raquel holds, perceives and guides with compassion from the pre and perinatal field, facilitating the integration and resolution of overwhelming early experiences. She brings a deep seeing in her sessions, rooted in the heart and her body senses.
Available on: Wednesday.

Psychodynamische therapie & Healing

Emma Sini,
psychodynamisch therapeut & healer. holistische therapie • ademwerk • opstellingen

Ik stem tijdens een sessie precies af op wat jij nodig hebt. Dit kan de ene keer een hypnotherapie sessie zijn en de andere keer een familieopstelling. Ik begeleid jou in het opruimen van alles wat jou ervan weerhoudt om vanuit vrijheid en verbinding te leven.
Ben jij blij met jezelf en jouw leven zoals het nu is? Ik geloof dat alles uit het leven halen soms vraagt om een sprong in het diepe. Zodat je weer in verbinding staat met jezelf, aan het roer gaat staan en keuzes kunt maken die écht bij jou passen. Ga daarom mee op avontuur, terug naar jezelf.
Aanwezig op: Donderdag.

fytotherapie (chinese kruiden therapie)

Maurice Miedema,
Fytotherapeut – Coach – Heler
Chinese Kruiden Therapie • Energetische behandelingen • Psychometrie

Als fytotherapeut kun je bij mij terecht voor een groot scala aan klachten, zoals o.a. huidaandoeningen, insomnia, burn-out, PMS, en vermoeidheid. Tijdens het consult brengen we in kaart wat er verstoord is op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, waarna ik een meervoudige Chinese kruiden formule voorschrijf, die is afgestemd op jouw persoonlijke gezondheidssituatie. In de daaropvolgende consulten begeleid ik je stap voor stap op je pad naar genezing. Daarbij help ik je inzicht te krijgen in wat aandacht behoeft om de balans te herstellen en te maken dat jij weer in je kracht komt te staan. Ook het geven van emotionele behandelingen en energetische readings, zoals psychometrie sessies kunnen deel uitmaken van de behandeling.
Aanwezig op: woensdag overdag.

BODY & MIND ALIGNMENT

Jitse Bouma,

Energetisch Healer, Transformatief Coach & Fysiotherapeut

(Niet Praktiserend)

 

Fysiotherapie • Coaching • Bewegingstherapie • Energetische Healing

Ons lichaam is onvoorstelbaar krachtig. We zijn in staat om onszelf voort te bewegen, te creëren en beschikken over een zelfherstellend vermogen. Stel eens voor hoe jij je voelt als je dit optimaal benut. De sessies zijn gericht op jouw lichaam als één geheel: fysiek, energetisch en emotioneel. Lichamelijke ongemakken kunnen ontstaan vanuit een disbalans en zorgen voor een verstoring van de levensenergie. Samen onderzoeken we waar jouw energie stagneert. Middels een natuurlijke liefdevolle benadering transformeren we dit zodat de energie weer gaat stromen. Ik rijk je tools aan om dit zelf te onderhouden en het terugkeren van klachten te voorkomen. Afhankelijk van jouw behoefte variëren de sessies van bijvoorbeeld een fysieke behandeling tot coaching of bewegingstherapie. Samen gaan we op zoek naar jouw balans tussen inspanning en ontspanning. Een innerlijke reis die jouw levensenergie laat stromen en je thuis laat komen in jouw lichaam. Je bent van harte welkom bij de meditatietuin voor een gratis intakegesprek.
Aanwezig: op dinsdag

Humanistisch geestelijk verzorger

Annemarte van Kruchten,
Humanistisch geestelijk verzorger
Lichaamswerk • Levens- en loopbaanvraagstukken • burn-out, lichaamsgerichte therapie •

Wat is de zin van mijn leven? Vroeg of laat worden we allemaal met deze vraag geconfronteerd. Soms naar aanleiding van een heftige gebeurtenis: het verlies van een dierbare, ziekte of het wegvallen van een gedroomd toekomstbeeld. Soms als een sluimerende gedachte: is dit het nou?
In mijn sessies begeleid ik je door middel van gesprek, stilte en lichaamsgerichte oefeningen om steeds dichter bij je eigen kern te komen. Samen duiken we de diepte in, op zoek naar de essentie van jou bestaan. Doorvoelen wat voor jou het meest waardevol is. Aankijken wat je nog in de weg staat om deze essentie te leven. Stappen zetten om je leven vorm te geven op jouw voorwaarden.
Ik begeleid je graag op je pad!
Aanwezig op: woensdagochtend

BODYTALK & EFFORTLESS COACHING

Trix Van Hest,
Bodytalk Practitioner, Bewustzijnscoach, Yogadocente

 

Adem- En Ontspanningstherapie • Acceptance Commitment Therapy (ACT) • Mind Eye Power
(Trauma Release) • Heartcoherentie

Bodytalk is een revolutionaire gezondheidsmethodiek. Het is een holistische aanpak die onevenwichtigheid in het lichaam opspoort; niet alleen fysieke klachten, ook mentale en emotionele verstoringen. Bodytalk is een veelomvattend systeem. Het brengt kennis van oude traditionele praktijken en moderne wetenschap samen.
Door specifieke protocollen waarin de drie breinen (hoofd, hart en buik) geactiveerd worden door zachte aanraking, wordt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in het lichaam hersteld. Als behandelaar ben ik iemand die faciliteert en ‘praat’ met de aangeboren wijsheid van je lichaam. Jouw eigen genezend vermogen (denk maar aan een wondje op je vinger dat ‘vanzelf’ heelt) herinnert zich weer om de gezonde verbindingen te leggen. Op die manier kan het gehele systeem tot op celniveau weer optimaal communiceren.
Aanwezig: op vrijdagmiddag

THERAPIE RONDOM KINDERWENS, ZWANGERSCHAP, GEBOORTE & MOEDERSCHAP

Aileen Kennedy
GZ-Psycholoog, Mindfulness Trainer & Psychedelic Breath Teacher

 

Therapie • EMDR • Acceptance Commitment Therapie (ACT)

Biedt individuele therapie – de levensfase rondom zwangerschap en geboorte is er vaak een van geluk en blijdschap maar ook vaak van verdriet, teleurstelling, eenzaamheid en angst. Regelmatig komen rouw en een donkere wolk voor in deze levensfase. Een miskraam kan bijvoorbeeld veel impact hebben. Door mijn ervaring als Mindful Birthing & Parenting Teacher, als Doula en als moeder, help ik jou om weer geluk en rust te voelen. Ik werk veel met Mindfulness en Acceptatie zodat jij weer leert goed te voelen en je balans hervindt.
Aanwezig op Maandag & Dinsdag

Ook praktijkhouden?

Mail voor de mogelijkheden.

meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren