Onze praktijkhouders

De Meditatietuin is een bedding voor innerlijke groei. Je kunt bij ons terecht voor behandelingen en individuele sessies die je helpen verstillen, verdiepen en weer met jezelf, anderen en de natuur te verbinden.

BJ305321 (1)

Shiatsu therapie

Chloe Monteiro de Jesus,
Co-Founder De Meditatietuin & Iokai Shiatsu Therapeut. manuele therapie • holistisch • oosterse geneeskunde

Biedt individuele sessies Shiatsu Therapie aan. ‘Mijn cliënten ervaren de behandelingen als zacht en diepgaand effectief’. De aanraking en druk van Shiatsu duwt nergens doorheen, maar is simpelweg aanwezig met de juiste hoeveelheid om het lichaam de kans te geven terug te komen in een natuurlijk ontspannen staat; een vrije stroom van energie, waarbij lichaam en geest weer kunnen ontspannen als eenheid. De sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
Aanwezig op: dinsdag en vrijdag.

Rebalancing

Prabhu Haremaker,
Rebalancer. Zelfonderzoek • Expressie • Diep Lichaamswerk

Sinds 1997 geef ik fulltime Rebalancing-sessies. In mijn sessies komen alle aspecten van ons leven aan bod: ons lichaam, onze gevoelens, onze gedachten en hoe we omgaan met onze relaties en buitenwereld. Door middel van zelfonderzoek, gesprek, expressie en diepgaand lichaamswerk komen we tot meer vrijheid, liefde en bewustzijn. Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars deels vergoed via de aanvullende verzekering.
Aanwezig op: Woensdag en donderdag overdag.

Stem- & lichaamswerk

Gijs Niranjan Petrie,
Co-founder De Meditatietuin & body- and voice worker. zelfonderzoek • stembevrijding • lichaamsgericht

Tijdens een sessie leer je opnieuw voelen en luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. We maken een reis van denken naar voelen, en van voelen naar zijn en essentie. Door aanwezig te zijn of expressie te geven aan wat je van binnen voelt ontstaat er meer innerlijke ruimte, diepere ontspanning, en levensenergie. Je leert vertrouwen op je eigen gevoel en stem als ingang naar een diepere verbinding met jezelf. Deze sessies geven je de ervaring en het inzicht in wat je werkelijk voelt, verlangt en wat je nodig hebt. Hierin kunnen we enkel met het lichaam werken door middel van aanraking, adem, zelfonderzoek en meditatie of volledig focussen op het bevrijden van je stem. Een combinatie hierin is ook mogelijk. Je bent van harte welkom bij mij in De Meditatietuin.
Aanwezig op: Vrijdag.

"If your compassion does not include yourself it is not complete."
-Jack Cornfield

reiki & coaching

Aileen Loquet,
Holistisch therapeut.

energetisch • holistisch • oosterse geneeskunde

Ik geef holistische sessies waarbij ik kijk naar jou als geheel. In plaats van symptoombestrijding gaan we samen naar de kern waar de oorzaak ligt. Vanuit daar zal heling plaatsvinden. ik doe dit door middel van energetische behandelingen zoals Reiki en laat me ook leiden door de traditionele Chinese geneeskunde waar ik o.a werk met de elementen.
Aanwezig op: Maandagmiddag.

hartskracht coaching

Daniëlle Doeve,
Transformatief coach & facilitator. innerlijk Leiderschap • rituelen • opstellingen

Daniëlle is een ervaren coach/trainer en begeleid mensen op hun pad van transformatie. Dit doet zij door authentieke leiderschapsprogramma’s, 1 op 1 coaching en opstellingen werk. Als coach helpt zij je om bewust te worden van je authentieke kracht en lichaams wijsheid en wakkert ze je hartevuur aan. Danielle’s begeleiding is zorgvuldig, professioneel en afgestemd. Ze neemt je mee op een innerlijke reis die je verbindt met het verlangen van jouw ziel. Het vraagt moed om het oude wat niet meer dient los te laten en te openen naar het nieuwe dat vanuit jouw hart geleefd wil worden. Trouw aan jezelf en aan jouw pad kom je thuis bij jezelf.
Aanwezig op: Maandag.

Prenatal Somatic Coaching & Integrative Baby Therapy

Raquel Jesus,
Integrative Baby Therapist, Somatic Practitioner & Chi Kung facilitator.

Somatic ExperiencingⓇ • Pre and Perinatal Psychology • Heart-based presence

Raquel is a somatic experiencing practitioner and a baby therapist specialised in pre and perinatal trauma. Offering sessions for both adults, babies and children. She is passionate about this primal period, because it’s in the great transition of birth, whilst in the womb and conception that the root of limitative imprints stored in the body memory, can be found. Raquel holds, perceives and guides with compassion from the pre and perinatal field, facilitating the integration and resolution of overwhelming early experiences. She brings a deep seeing in her sessions, rooted in the heart and her body senses.
Available on: Wednesday.

Psychodynamische therapie & Healing

Emma Sini,
psychodynamisch therapeut & healer. holistische therapie • ademwerk • opstellingen

Ik stem tijdens een sessie precies af op wat jij nodig hebt. Dit kan de ene keer een hypnotherapie sessie zijn en de andere keer een familieopstelling. Ik begeleid jou in het opruimen van alles wat jou ervan weerhoudt om vanuit vrijheid en verbinding te leven.
Ben jij blij met jezelf en jouw leven zoals het nu is? Ik geloof dat alles uit het leven halen soms vraagt om een sprong in het diepe. Zodat je weer in verbinding staat met jezelf, aan het roer gaat staan en keuzes kunt maken die écht bij jou passen. Ga daarom mee op avontuur, terug naar jezelf.
Aanwezig op: Donderdag.

AYURVEDA The Science of Self-Healing

Alexandra Silagyi,
Ayurvedic Massage Therapy, Diet & Lifestyle Guidance
Yoga’s Sister Science • Holistic approach • Traditional Eastern Medical System applied to modern day needs

Alexandra offers a safe space for you to pause the busyness and reconnect with your body, so you make space to listen to it and understand its needs. The massages are tailored to each individual’s needs in terms of touch, oils/spices and the season we are in. The sequence of massage follows the natural movement of the body thus making it non-invasive and rather reminding it of its natural way of healing. As a next step for commitment to your health and wellbeing Alexandra offers guidance on what diet and lifestyle choices are the most supportive to your unique constitution.

Available on: Fridays

inner voice sessions

Leonie Bos,
Inner Voice Coach, Singer Songwriter & Rigpa energetic healer.

stembevrijding • vocal techniek • mantra zingen

Je stem is een waanzinnige tool om je te verbinden met dat wat er zich in jouw innerlijke wereld afspeelt. Een tool om uiting te geven, klank te geven, en in beweging te zetten wat er nog niet helemaal heeft mogen zijn. Onze stem is een instrument om andere diep te raken, zodra de ware stem de ruimte krijgt om door je heen te komen.
Daarnaast kan ik je helpen met technieken om je stem te onderhouden, het leren spelen van mantra’s en bied ik lichaamswerk gerichte tools om jezelf telkens weer thuis te brengen in je hart.
Aanwezig op: Woensdag.

HOLISTISCH COACHING

Lilian Dibbets,

Individuele Coaching 

 

Systemisch • Holistisch • Energetisch

Tijdens een coachtraject kijken we naar jouw diepgewortelde patronen die verbonden zijn aan jouw vraag. En vooral waar jij onbewust nog geleid wordt door deze patronen waardoor jouw energie niet stroomt. We maken zichtbaar wat er bij jou in de weg zit. We gaan opzoek naar jouw blokkades. En hoe dit jou belemmert in jouw werk, relaties of sociaal leven. Voorouderlijke, aarde en ether energie is waar ik mee werk. Door middel van o.a. systemische vraaggesprekken, tafel opstellingen, familieopstellingen ( 1 op 1 ), geleide meditaties, Reiki (voor het aanpakken van energieblokkades) en andere interventies. En natuurlijk mijn eigen levenservaringen. In alle gevallen staat veiligheid en vertrouwen daarbij voorop, ik creëer een veilige setting waar ruimte is voor introspectie en reflectie, soms met een traan en ook met een lach.

Aanwezig op: vrijdag

BODY & MIND ALIGNMENT

Jitse Bouma,

Energetisch Healer, Transformatief Coach & Fysiotherapeut

(Niet Praktiserend)

 

Fysiotherapie • Coaching • Bewegingstherapie • Energetische Healing

Ons lichaam is onvoorstelbaar krachtig. We zijn in staat om onszelf voort te bewegen, te creëren en beschikken over een zelfherstellend vermogen. Stel eens voor hoe jij je voelt als je dit optimaal benut. De sessies zijn gericht op jouw lichaam als één geheel: fysiek, energetisch en emotioneel. Lichamelijke ongemakken kunnen ontstaan vanuit een disbalans en zorgen voor een verstoring van de levensenergie. Samen onderzoeken we waar jouw energie stagneert. Middels een natuurlijke liefdevolle benadering transformeren we dit zodat de energie weer gaat stromen. Ik rijk je tools aan om dit zelf te onderhouden en het terugkeren van klachten te voorkomen. Afhankelijk van jouw behoefte variëren de sessies van bijvoorbeeld een fysieke behandeling tot coaching of bewegingstherapie. Samen gaan we op zoek naar jouw balans tussen inspanning en ontspanning. Een innerlijke reis die jouw levensenergie laat stromen en je thuis laat komen in jouw lichaam. Je bent van harte welkom bij de meditatietuin voor een gratis intakegesprek.
Aanwezig: op dinsdag

THERAPIE RONDOM KINDERWENS, ZWANGERSCHAP, GEBOORTE & MOEDERSCHAP

Aileen Kennedy
GZ-Psycholoog, Mindfulness Trainer & Psychedelic Breath Teacher

 

Therapie • EMDR • Acceptance Commitment Therapie (ACT)

Biedt individuele therapie – de levensfase rondom zwangerschap en geboorte is er vaak een van geluk en blijdschap maar ook vaak van verdriet, teleurstelling, eenzaamheid en angst. Regelmatig komen rouw en een donkere wolk voor in deze levensfase. Een miskraam kan bijvoorbeeld veel impact hebben. Door mijn ervaring als Mindful Birthing & Parenting Teacher, als Doula en als moeder, help ik jou om weer geluk en rust te voelen. Ik werk veel met Mindfulness en Acceptatie zodat jij weer leert goed te voelen en je balans hervindt.
Aanwezig op Maandag & Dinsdag

ADEMCOACHING & EMBODIED INQUIRY

Ellemarie Rietman,
Adem- & Embodied Inquiry Coach

Zelfonderzoek • Ademcoaching • Meditatie • Lichaamswerk

Ervaar de transformatieve kracht van de adem. Vaak ademen we oppervlakkig en onbewust, dit komt tot uiting in allerlei fysieke en mentale klachten. Door de ademhaling te verbinden creëren we meer ruimte en brengen we dat wat onbewust is in jou in beweging. Hierdoor komen oude pijnen, blokkades en emoties die jou in de weg staan, in het bewustzijn en worden ze geïntegreerd. Je ervaart meer vrijheid, ontspanning, ruimte en een diep vertrouwen in jezelf en het leven. Daarnaast bied ik ook Embodied Inquiry sessies aan. Hierbij onderzoeken we thema’s waarin je vastloopt, onrust of weerstand ervaart en begeleid ik je naar je gevoelde waarneming in het lichaam. Hierdoor leer je om weer in verbinding te komen met je gevoel, te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en met compassie bij jezelf aanwezig te zijn. Dit biedt ruimte, helderheid, ontspanning en inzichten in verbinding met jezelf en je ware essentie. Je bent heel welkom! Aanwezig: op woensdagochtend

BODYTALK & EFFORTLESS COACHING

Trix Van Hest,
Bodytalk Practitioner, Bewustzijnscoach, Yogadocente

 

Adem- En Ontspanningstherapie • Acceptance Commitment Therapy (ACT) • Mind Eye Power
(Trauma Release) • Heartcoherentie

Bodytalk is een revolutionaire gezondheidsmethodiek. Het is een holistische aanpak die onevenwichtigheid in het lichaam opspoort; niet alleen fysieke klachten, ook mentale en emotionele verstoringen. Bodytalk is een veelomvattend systeem. Het brengt kennis van oude traditionele praktijken en moderne wetenschap samen.
Door specifieke protocollen waarin de drie breinen (hoofd, hart en buik) geactiveerd worden door zachte aanraking, wordt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in het lichaam hersteld. Als behandelaar ben ik iemand die faciliteert en ‘praat’ met de aangeboren wijsheid van je lichaam. Jouw eigen genezend vermogen (denk maar aan een wondje op je vinger dat ‘vanzelf’ heelt) herinnert zich weer om de gezonde verbindingen te leggen. Op die manier kan het gehele systeem tot op celniveau weer optimaal communiceren.
Aanwezig: op vrijdagmiddag

Ook praktijkhouden?

Mail voor de mogelijkheden.

meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren