De Meditatietuin

Dit is een plek waar we de seizoenen met al onze zintuigen beleven. We vertragen onze haastige spoed en betreden een verstild domein. Omgeven door prachtige natuur vinden we hier tijd en aandacht voor onszelf en elkaar. Een plek om het leven te verdiepen en te vieren.

De Meditatietuin biedt plaats aan een rijk aanbod van persoonlijke begeleiding en bijeenkomsten. Met de natuur als bedding vinden in De Meditatietuin stadsretraites en verdiepende workshops plaats. Maar ook individuele sessies voor lichaamstherapie en persoonlijke ontwikkeling.

We verdiepen in meditatie, luisteren naar onze innerlijke wijsheid en geven geluid aan onze authentieke stem. We bezinnen en verwonderen, in verstilling en beweging. Wekelijks kunnen bezoekers aanschuiven bij kleinschalige muzikale en seizoensgebonden activiteiten.

Hier zien we meditatie als de kwaliteit die we wensen in te brengen in alles wat we doen. We verwelkomen tradities uit alle windstreken en openen onze deuren voor innerlijke ontdekkers vanuit alle hoeken van de samenleving. Alle kleuren van persoonlijke ontwikkeling en gezamenlijke groei mogen hier thuiskomen.

meditaties & ceremonies

verdieping & bezinning

ontmoeting & community

We openen onze deuren voor tradities en innerlijke ontdekkers uit alle windstreken en vanuit alle hoeken van de samenleving. We verwelkomen authenticiteit.

Ontmoet de Meditatietuin

Over de founders en hun droom

Ruim vier jaar geleden werd de plek ontdekt en in tijdelijk beheer genomen door twee bevlogen en bewuste ondernemers: Chloë Monteiro de Jesus en Gijs Petrie.

Gaandeweg werd de eigen roep steeds meer voelbaar en ontstonden er mooie samenwerkingen voor activiteiten en bijeenkomsten en is er een bloeiende community gegroeid. Zo transformeerde een verlaten kunstgalerie in een urban retreat center.

De gemeente Amsterdam gaf na vele gesprekken toestemming aan het team om het pand voor lange termijn te huren. Stichting De Meditatietuin, met een eigen maatschappelijke doelstelling werd geboren. 

Het begin van een nieuw avontuur. Maar ook een hoge huur en grote dromen voor verbetering, vergroening en herinrichting. Een bijzondere crowdfunding reis maakte de eerste stappen mogelijk. Ontdek meer over dit avontuur op: https://nl.ulule.com/demeditatietuin/

IMG_0561 (1)

''Ons grootste verlangen is het creëren van een plek waar we in verbinding met de natuur écht kunnen samenkomen, in waarheid verbinden en het leven vieren.''

"De meditatietuin voelt voor mij als thuiskomen op een plek waar ik als kind altijd naar verlangde."

Chloë Monteiro

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door oosterse filosofie, het menselijk lichaam en de geest. Als kind begon ik met het beoefenen van vechtkunsten, voornamelijk Wing Chun Kung Fu. Daarmee leerde ik het lichaam ervaren als een vorm van kunstexpressie en ingang tot een diepere verbinding met de kern van het leven.

Later verdiepte ik mijn beoefening met verschillende yoga- en meditatiestijlen. Ik ontdekte via het lichaam een dieper therapeutisch effect van meditatie. Daarnaast liet ik mij in mijn opleiding tot lokai Shiatsu Therapeut verder inspireren door de oosterse geneeskunde.

Vanuit een vurig ondernemershart en diepe liefde voor de natuur én Amsterdam, ontstond de visie voor mijn eigen praktijk voor Shiatsu Therapie, omringd door groen in de stad. In het hart van het Amstelpark kreeg mijn droom vorm. Er ontstond een plek voor de Amsterdammer om terug te komen bij de stilte en wijsheid van de natuur. Een krachtplek vol ruimte en rust, waar de oosterse levensvisie en de westerse maatschappij elkaar kunnen ontmoeten.

Het is mijn roeping om meer bruggen te bouwen, verbinding en balans te creëren en grond te bieden voor persoonlijke en collectieve groei, hier in De Meditatietuin.

Gijs Petrie

De Meditatietuin is mijn missie, waarin ik afgelopen twee jaar lang trouw aan ben geweest.

Van jongs af aan had ik het verlangen om meer in contact te staan met de natuur, te leren van oude wijsheden van natuurvolkeren, en wilde ik altijd op reis naar verre landen. Nu voelt het eindelijk zo dat ik een plek heb gecreëerd in Amsterdam, waar deze verlangens tot bloei kunnen komen en waar ik de reis naar onze binnenwereld begeleid.

Met een achtergrond in de Hospitality industrie en een opleiding in Hogere Hotelschool Den Haag, vertrok ik drie jaar geleden naar India waar ik in verschillende ashrams meer leerde over (actieve) meditatie, bewustzijn en de kracht van muziek. Mijn innerlijke vlam voor het leven is daar weer aan gegaan, en sindsdien open ik elke keer opnieuw naar de reis ‘naar binnen’ via meditatie, klank en beweging.

Mijn rol bij De Meditatietuin is om te luisteren; te luisteren naar wat voor activiteiten, workshops en community bijeenkomsten hier willen ontstaan en het aangaan van samenwerkingen om een prachtig seizoensgebonden programma neer te zetten voor een dieper verbonden stadsleven.

Daarnaast geef ik hier individuele ‘body and voice’-sessies en workshops rondom stem en expressie. Mijn Rebalancing Lichaamswerk opleiding heb ik bijna afgerond.

"De meditatietuin voelt voor mij als een plek waar mijn ware verlangens tot bloei kunnen komen"

meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren