Sjamanistische rituelen

met

Astrid Klijzing

wanneer

4 juni · 13:30
Drumcirkel Sjamanisme Systemisch werk

Door middel van een ritueel kunnen we krachten uit andere, niet-fysieke realiteiten uitnodigen om zich te manifesteren in onze wereld. We leggen een verbinding tussen onze fysiek wereld en de niet-fysieke wereld met het doel een positief, of helend, effect te creëren.  

OVER SJAMANISME

In sjamanistische culturen gaat men er vanuit dat er buiten onze fysieke wereld ook verschillende, niet fysieke, andere realiteiten bestaan en dat daar ook mensen, planten, dieren en dergelijke leven. Door middel van trance kunnen we deze andere realiteiten betreden en contact maken met de dieren en planten die daar leven. Om deze trance op te roepen wordt er gebruik gemaakt van het ritme van drums en ratels.

Tijdens het trancereizen wordt de sjamaan geholpen door vaste helpers uit de andere realiteiten, meestal in de gedaante van een dier.

Omdat de werelden elkaar overlappen staan ze steeds in verbinding met elkaar en heeft alles wat er in de ene wereld gebeurd ook effect op andere werelden. Zo kan informatie gezocht worden in een andere realiteit over zaken die in onze wereld gebeuren. Of er kan iets veranderd worden in een andere realiteit met het doel een positief effect te creëren in onze wereld.

Ook kunnen we, in plaats van naar een andere realiteit te reizen, krachten uit andere realiteiten uitnodigen om zich tijdens een ritueel te manifesteren in onze wereld. We leggen dan een verbinding tussen onze fysieke wereld en de niet-fysieke wereld.

 

WAT GAAN WE DOEN

We gaan verschillende sjamanistische oefeningen en rituelen doen. Deze rituelen doen we zowel met de hele groep als in kleine groepjes of individueel. De nadruk zal liggen op oefeningen en rituelen gericht op heling, het werken met krachtdieren en het medicijnwiel. De exacte invulling van de middagen stem ik van te voren af met mijn spirituele helpers. Zij hebben zicht op wie er komt en wat het meest passend is voor de groep op dat moment.

 

VOOR WIE

Deze middagen zijn toegankelijk voor zowel mensen zonder ervaring op het gebied van sjamanisme als voor mensen die al enige ervaring hebben.

JE FACILITATORS

ASTRID KLIJZING

Mijn eerste kennismaking met sjamanisme was in 1997 en vanaf die tijd houd ik mij intensief bezig met het beoefenen van sjamanistische technieken.

Al vrij snel kwam ik terecht bij Daan van Kampenhout en heb ik jarenlang de oude sjamanistische jaartrainingen gevolgd en georganiseerd. En vanaf ongeveer 2007 assisteer ik Daan bij Sysytemic Ritual groepen in Nederland. Ook begeleid ik de Sjamanistische rituelen in de Systemic Ritual gevordedengroep van Susanne Hazen.

Van alle disciplines binnen het sjamanisme hebben heling en het werken met krachtvoorwerpen zoals; de drum, ratels, dierlijk materiaal en bronzen sjamaan spiegels, altijd mijn bijzondere interesse gehad.

In 2011 ben ik burn-out geraak en in die periode is het maken van bezielde sjamanendrums, en daarmee Phoenix Horse Drums, ontstaan.

 

MIJKE LINSEN

Via Hermelijn van der Meijden deed ik mijn eerste sjamanistische reiservaring op. Meteen wist ik dat dit bij me hoorde. Ik ben bij Definest, bij Ron Townsend en Ursula Aerts een sjamanistische opleiding gaan volgen van diverse modules. Sindsdien maak ik Sjamanistische systemische voorstellingen vanuit Soulplay en begeleid ik Drum Ceremonies en Sjamanistische reizen.

 

PRAKTISCH

  • Van13:30 uur tot 16:30 uur
  • Voor een ontspannen start als gehele groep, openen we deuren 15 min. voor aanvang om 13:15 en sluiten deze om 13:30 uur.
  • Plan wat extra tijd in om De Meditatietuin te vinden als je voor het eerst komt.
  • Wat mee te nemen: een pen en papier voor het maken van aantekeningen en als je hebt een ratel en/of drum. Ik zal ook wat ratels meenemen voor de mensen die (nog) geen ratel hebben.
  • Draag comfortabele kleding en evt. warme sokken of sloffen.
  • In de studio zijn schapenvellen, meditatiekussens en dekens aanwezig.

REFUND

Wij geven alleen geld terug wanneer een event uitgesteld of gecancelled wordt.

 

 

 

Reserveer je plek

Sjamanistische rituelen

Totaal: € -
meditatietuin-1024x491

Volg ons op social media

Dank voor het delen!

Meld je aan voor de mailinglist

Blijf op de hoogte en laat je inspireren